Reserveer direct

Puin breken op locatie

Puin breken op locatie

Alles wat je moet weten als je puin wil laten breken in Overijssel

Puin breken op locatie afbeelding

Puinbreker op locatie


Puin breken op locatie wordt vaak gedaan met grotere projecten. De breker kan dan dagen zo niet weken of zelfs maanden op een plek staan en een volledig gebouw of zelfs woonwijk breken tot een bepaald type gebroken puin of menggranulaat.
Voordeel 1. van puinbreken op locatie is volumevermindering… Gebroken puin past beter in de container of vrachtwagen en daardoor kunnen de transportkosten aanzienlijk omlaag. 
Voordeel 2. recyclen van puin op locatie. Afhankelijk van de instellingen van de puinbreker en de certificeringen die de puinbrekende partij heeft mag het puin gebroken worden tot verschillende eindproducten. Zo kan er gekozen worden om menggranulaat als doel te hebben voor het verharden van de ondergrond onder wegen of zelfs zo ver breken dat er een betonstof ontstaat die weer gebruikt kan worden voor funderingen en betonblokken. 
Voordeel 3. na het slopen van een gebouw of pand ligt er een enorme berg aan puin, met een breekinstallatie op locatie kan deze snel omgezet worden naar bijvoorbeeld menggranulaat en na dit proces is de berg een stuk kleiner. Dus puinbreken op locatie zorgt ook voor meer ruimte op de sloop/ bouwplaats.

Hoe wordt puin gebroken


Puin wordt in veel gevallen gebroken door een zogenaamde puinbreker. Een puinbreker zorgt met grote metalen wielen en schubben daarop in de gewenste grote in ingestelde afmeting . Bij enorm grote stukken wordt er vaak gebruikgemaakt van voor breken. Dit gebeurt vaak met een speciale kop op een kraan. Er zijn verschillende puinbreekinstallaties. Voor de huis tuin en keuken klussen is het mogelijk om puinbrekers op wielen te krijgen die achter een auto vervoerd kunnen worden, maar veelal wordt in die gevallen gekozen om het puin naar een stort te brengen. Voor grotere klussen kiest men vaak voor een zogenaamde mobiele puinbreker, deze is voorzien van rupsen en kan op locatie zichzelf bewegen indien gewenst. Transport over de openbare weg dient wel met vrachtwagens te gebeuren aangezien de bewegingssnelheid van een puinbreker minimaal is. Dan zijn er als laatste ook nog statische puinbrekers. Deze staan dus op vaste locatie en daar breng je als klant het afval puin naar toe.

De juiste prijs bepalen


Om de juiste prijs te bepalen voor jou klus is het altijd verstandig om bij meerdere partijen een aanvraag te doen. Uiteindelijk zijn er verschillende factoren die bepalen wat de uiteindelijke offerte is. Denk bijvoorbeeld aan een drukke agenda, personele bezettingen of simpelweg onderhoud aan de machine.

Puin laten breken in Overijssel.


Er zijn meerdere aanbieders met puinbrekers in Overijssel en elke puinbreker en brekende partij heeft zo haar eigen voordelen. Toch moet gezegd worden dat er ook vaak samenwerkingen plaats vinden in het geval van drukte of grotere projecten. Dit is vanzelfsprekend niet het geval bij elke partij. Voorbeelden van bedrijven met puinbrekers in het Oosten van Overijssel zijn T2R, 2R Recycling, Hein Heun, Dusseldorp, Ten Brinke en Hoogeboom.